• home
  • photo
  • about
  • about

2014. Internet. Banci.

Filed Under (Asa nu) by Lucian Prejbeanu on 11-02-2014

20140211-150450.jpg
Anul 2014, Romania. Se dau doua banci importante din Romania: Garanti Bank si Bancpost. Cu una din ele am o relatie contractuala de aproape un an si jumatate (Garanti), cu cealalta as vrea sa incep o colaborare. Dar ambele dezamagesc in cel mai grav caz posibil: relatia cu clientii. Sa le luam pe rand.

Garanti Bank. la aceasta banca detin cateva conturi. Am ales-o deoarece la momentul respectiv avea cele mai bune comisioane si foarte important, spre deosebire de celelalte banci din piata, nu taxeaza la sumele incasate. Cand am semnat contractul am intrebat daca exista o aplicatie de internet banking pentru smartphones. Mi s-a spus ca da, dar nu este publica, este pe ultima suta de metri,fiind in faza de testare cu angajatii. Aparent a ramas “pe ultima suta de metri”, aplicatia nu a fost lamsata nici pana acum. Am trimis o solicitare prin mail si folosind formularul de pe site in care am intrebat daca si cand se mai face aplicatia. Acum 2 saptamani. Nu am primit niciun raspuns.
20140211-150747.jpg
bancpost. Acum (cred) aproape doua saptamani, Wizz Air a anuntat ca “schimba banca” si trece de ma BCR la Bancopost cu propriul card branduit. Avand in vedere faptul ca am avut o experienta neplacuta cu BCR si nu am vrut sa colaborez cu ei dar imi doream un card Wizz, am contactat, atat prin email cat si folosind formularul de pe site, banca Bancpost. Nu am primit nici pana acum un raspuns.

Sa zicem ca, in ambele cazuri, nu au avut timp sa raspunda sau au ajuns mailurile in locuri nepotrivite. Dar aparent mailurile au ajuns pentru ca am inceput sa primesc newsletere de la ambele banci deci mailul meu a ajuns in baza lor de date.

 

 

UPDATE: Am fost sunat in urma acestui post de catre Garanti care, printr-un reprezentant, mi-a oferit (sa zicem) informatiile de care aveam nevoie. Si anume: o aplicatie n-o sa faca dar site-ul se poate folosi fara probleme de pe orice smartphone, direct in browser. Urmeaza sa implementeze si ei (nu se stie cand) aceasta “noutate” cu primirea codurilor prin SMS in loc de token. Ceea ce nu stiu ei e ca aceasta “noutate” este la Banca Transilvania cel putin de 3 ani :D

Comments:

(3) Comments for the first post!

Post a comment

Leave a Reply