• home
  • photo
  • about
  • about

Am fost pelerin pe domenii vâlcene

Filed Under (Cu ce ma mai ocup) by Lucian Prejbeanu on 10-07-2016

După cum știți din când în când (la ultimele două ediții am tras chiulul pentru că am fost prins cu campania electorală) particip la degustările Brânzeturi cum se…cuVin, organizate de Asociația Bloggerilor Olteni și Dicționarculinar.ro. Nu eram prea sigur nici acum dacă o să ajung sau nu, mai ales că în ziua aia stabilisem să mă văd cu niște prieteni. Până la urmă locația aleasă Vintage la Pasaj, răcoroasă pentru cele peste 30 de grade din ziua de 30 iulie, și a mea consoartă m-au tras acolo cu tot cu prieteni și nu îmi pare rău. Ce poate fi mai bun într-o zi caniculară decât un vin răcoros băut cu prietenii?!

Vinurile au fost oferite de crama Drăgași, o cramă mică, dar cu planuri mari. Spun asta pentru că domeniul are doar 7 ha, din care extrag un vin delicios care va atrage cu siguranță mulți clienți. La mica podgorie, există un salon de degustări de 25 de locuri, o pensiune cu 11 locuri și o cramă boutique de unde puteți achiziționa vinurile intitulate strategic Pelerin. Dacă ajungeți la Drăgășani vă sfătuiesc să nu ratați o vizită în cramă.

Cele trei vinuri, două albe și unul rose, s-au împletit de minune cu brânza proaspătă de la fabrica Five Continent din Horezu, vestită deja în lume pentru brânza fermentată sub eticheta Tierra De Valcea. Cei care mă cunosc știu că îmi place vinul alb și dulce așa că la auzul veștii că nu vom avea și vinuri roșii. Spre surprinderea mea cele albe au fost mai tari poate ca unele roșii. Culmea însă, cel mai tare mi-a plăcut Rose-ul, pe care l-aș descrie într-un cuvânt: răsfăț. Și dacă adaugi lângă bânza fermentată de Horezu, într-un cuvânt prospețime, iese o combinație pe care o pot descrie drept prietenie.

Comments:

(1) Comment for the first post!

Post a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *