• home
  • photo
  • about
  • about

Cum sa faci presa dupa cum iti spune seful

Filed Under (Asa nu, Traim in Romania) by Lucian Prejbeanu on 16-06-2011

Despre presa din Craiova m-am mai pronuntat si in alte ocazii, online si offline si tare as fi vrut sa pot sa stau in banca mea si de data aceasta si sa-i las sa spele putina dar sunt direct implicat si atunci cand eu fac lucrurile corect, asa cum trebuie, indiferent de orgoliile personale si sunt un neica-nimeni, ma astept si ca cei care prin natura muncii pe care o presteaza sa faca la fel. Dar nu se intampla asa. Si ca sa n-o mai lungesc cu introduceri sa va explic pe scurt ce s-a intamplat.

Ieri, 15 Iunie 2011, Primaria Craiova a demarat un sondaj de opinie cu privire la deschiderea circulatiei pe Strada A.I. Cuza in zilele de Week-end. Comunicatul de presa il aveti pe site-ul primariei si in cazul in care nu ati dat click pe linkul de mai drevreme, puteti da click aici ca sa-l cititi: Primaria Craiova.Dar pentru cei care nu vor sa dea click, citez eu aici un fragment din acest comunicat:

Craiovenii pot sa isi exprime parerea legata de aceasta problema si prin intermediul a trei site-uri:

www.primariacraiova.ro
www.gds.ro
www.craiovaforum.ro

unde vor gasi un chestionar cu intrebarea “Vrei ca strada A.I.Cuza sa fie redeschisa circulatiei rutiere in zilele de sambata si duminica?

Tot ieri a avut loc si o conferinta de presa pe aceasta tema si mai jos puteti vedea un filmulet in care primarul spune aceleasi lucruri ca in comunicat:

Fiind participant in acest sondaj, CraiovaForum a publicat stireasi a dat drumu la sondaj: Craiova e a ta! Tu decizi!

Textul din acel articol este:

Cetatenii orasului Craiova pot sa isi exprime parerea fie:

– online pe www.primariacraiova.ro, www.craiovaforum.ro & www.gds.ro, unde vor gasi un chestionar cu intrebarea
Vrei ca strada A.I. Cuza sa fie redeschisa circulatiei rutiere in zilele de sambata si duminica?

Buuun. Acum sa vedem articolul din stimabilul ziar Gazeta de Sud: Se închide Valea Vlăicii din care dam citare:

Sondaj on line pe www.gds.ro sau www.craiova.ro

(…) Sondajul va fi efectuat în principal on line. Pentru a-şi spune opinia, cetăţenii trebuie să intre pe site-ul Gazetei de Sud – www.gds.ro – sau pe portalul de informaţii şi evenimente www.craiova.ro şi să răspundă prin „Da“ sau „Nu“ la întrebarea „Sunteţi de acord ca Primăria Craiova să deschidă circulaţia în weekend, în centrul oraşului?“

Acum sa adresez intrebarea: Domnule Adrian Dinu, jurnalist angajat la cel mai mare cotidian din Oltenia, Gazeta de Sud, prezent in sala la conferinta de presa unde Domnul Primar al Municipiului Craiova a spus clar si raspicat site-urile participante la sondaj si mai apoi a publicat pe pagina oficiala a Primariei Craiova un comunicat unde iarasi sunt trecute site-urile participante, cum ati decis dumneavoastra ca si jurnalist impartial sa eliminati site-ul CraiovaForum si sa-l adaugati pe cel al trustului Craiova.ro?

Dar sa presupunem ca a fost o simpla greseala, sa acordam prezumtia de nevinovatie autorului. Acum insa, ca am semnalat aceasta neregula, ar trebui sa se modifice pe site stirea iar maine in ziar sa apara o erata in care sa se comunice ca de fapt nu craiova.ro este site-ul ci craiovaforum.ro. Daca se va intampla asta (desi ma indoiesc) o sa public si eu aici scuzele de rigoare si o sa multumesc mult stimabilului ziar pentru rectificare si informarea corecta a cititorului.

 

Later Edit: Am trimis si un email oficial, astept raspuns:

Later Edit 2: Pe site-ul primariei a aparut in sfarsit si craiova.ro

Comments:

(3) Comments for the first post!

Post a comment

Leave a Reply