• home
  • photo
  • about
  • about

Despre asa ceva vorbeam

Filed Under (Blogosfera, Online) by Lucian Prejbeanu on 26-09-2011

La Webstock, m-am contrat putin cu Bobby Voicu referitor la blogareala si cum tot este acum despre campanii si bani. Toate sfaturile pe la evenimente si conferinte sunt despre cum sa faci bani din blog. Nimeni insa nu te invata cum sa scrii, cum sa generezi continut de calitate pentru tine si pentru cititorii tai. Pana si vedetele au ajuns sa-si faca blog pentru ca au succesul garantat fiind deja vedete si vor fi cititi de multa lume, astfel generand un venit in plus. Insa eu vorbeam despre vremea cand cei care aveau bloguri nici nu visau sa faca vreun ban din ele, cand scriau doar pentru a fi cititi, cand cea mai mare placere a lor era numarul de comentarii la un articol iar cand unul din ei era citat prin vreun ziar deja era in extaz. Pe vremea aia cuvintele campanie, bani, post platit, nu existau in vocabularul unui blogger.

Acum tot ce vad peste tot sunt cutare campanie, cutare agentie, cutare produs sau cutare serviciu. Dar imi place sa vad ca mai sunt si persoane care scriu din placere si scriu frumos. Si ca sa ajung la subiectul acestui articol, va invit sa va rupeti cateva zeci d eminute din viata si sa cititi Jurnalul unui licean. Eu unul l-am citit cap coada si mi-a parut rau ca nu am avut o astfel de oportunitate si eu in liceu. Sa am un astfel de jurnal pe care sa-l citesc impreuna cu colegii. Sa ne amintim de prostiile pe care le faceam si de cum ne distram in cea mai frumoasa perioada a vietii noastre. Pentru ca orice-ati spune voi, nici facultatea, nici generala, cu atat mai putin perioada sau perioadele ce urmeaza dupa terminarea facultatii si care incep cu un job (bleah) si cu o familie. La naiba, eu nici macar nu-mi mai aduc aminte numele tuturor colegilor de liceu. Si mi se pare trist rau!

Nu-mi permit sa dau sfaturi dar daca as fi intr-o pozitie in care sa sfatuiesc bloggeri noi, persoane care doresc sa-si faca un blog acum, le-as zice: uitati de posibilele castiguri si avantaje! Uitati de bani! daca aveti nevoie de hosting pentru ca nu va mai permiteti sa-l platiti, apelati pe la prieteni si cunostinte din online. Dar scrieti bine, scrieti din suflet, scrieti pentru voi si prietenii, cititorii vostri. Nu scrieti pentru a impresiona nu stiu ce agentie care poate sa va aduca nu stiu ce campanie pe blog din care sa aveti ceva avantaje. Vedeti aceste lucruri atunci cand vin ca pe un bonus pentru ca scrieti bine. In viziunea mea, banii sa vina pentru ca scrieti, nu trebuie sa scrieti pentru ca sa vina banii.

 

Nu uitati de Jurnalul unui licean, merita! Open-mouthed smile

Post a comment

Leave a Reply