• home
  • photo
  • about
  • about

Activitate

Filed Under (Blog) by Lucian Prejbeanu on 12-12-2008

Nu am mai scris de mult… Asa sunt eu, scriu in valuri. Sunt zile in care nu scriu nimic si apoi zile in care scriu 5-6 posturi.
Dar sa zicem ca am avut scuze acum. De ce? Pentru ca vineri la pranz un prieten mi-a propus sa dam o fuga pana la Viena. Nu, nu restaurantul craiovean ci orasul Austriac. Mi s-a parut interesant si seara la zece fara un sfert eram deja la iesirea din Craiova.

A fost un week-end excelent de shopping si vizitat. Viena e un oras frumos, foarte frumos. Centrul, adica vechea cetate, are o forma aproximativ hexagonala cu bulevarde late ce urmaresc vechile ziduri ale orasului. In interior sunt numai cladiri vechi, monumente arhitectonice.
O traditie in Viena, in perioada Sarbatorilor de Iarna, este organizarea asa-ziselor Targuri de Craciun – Christmas Markets. Cel mai mare dintre acestea se organizeaza in fata primariei – Rathaus. Mi-a placut mult organizarea: toate “baracile” erau construite din lemn si aveau acelasi design. In ele, comercianti vindeau tot felul de lucruri, incepand de la suveniruri si mergand pana la dulciuri si mancare. Vinul fiert era la mare cautare si era vanut in diferite prezentari. Cel mai mult mi-a placut (cum arata si mirosea, doar sunt sofer, nu puteam sa beau) cel cu capsuni. La noi se pune scortisoara, la ei se pun capsuni. Avea o culoare si un miros divin.
Exceptand acest week-end, de marti m-am ocupat de doua proiecte personale, doua bloguri colective. Unul dintre ele a fost (re)lansat si o sa scriu mai pe larg intr-un alt post. Celalalt e un proiect mai serios, destinat nu numai pietei locale/nationale. Inca mai avem de lucru si n-o sa-l lansam pana cand nu o sa fie complet functional.

Mai jos va invit sa va delectati cu ceva poze din Viena.

Comments:

(2) Comments for the first post!

Post a comment

Leave a Reply