• home
  • photo
  • about
  • about

Agios Nikolaos

Filed Under (Blog) by Lucian Prejbeanu on 07-11-2008

N-am mai scris de ceva vreme nimic despre vacanta din Creta. Am aproximativ 30 de drafturi cu idei si poze despre asta dar nu am fost motivat sa reiau seria de posturi legate de vacanta. Uite ca acum imi fac timp si pentru asta.

In postul asta vreau sa va zic vreo doua despre Agios Nikolaos. Am ramas impresionat de acest oras. Foarte curat, foarte linistit. Nu este insa un loc pentru tineri dornici de distractie, majoritatea persoanelor pe care le-am vazut erau adultii care-si sorbeau linistiti cafelele sau sucurile naturale de portocale pe numeroasele terase postate pe maul marii. Muzica in surdina, mancare buna, yahturi multe dar si preturi pe masura. Mi s-a parut cel mai scump oras din Creta.*

Singurul loc mai agitat este zona lacului Voulismeni, inconjurat de terase si localuri unde era si ceva populatie sub 25 ani si chiar 1-2 Rock Cafe’s.*

Luminile pe lac se vedeau extraordinar, era destul de multa agitatie. Tot aici am vazut cea mai curata plaja administrata de catre primarie. Era pur si simplu impecabila. La doi pasi de plaja erau cateva restaurante cu terase si magazine. Exceptand localnicii, din meniurile restaurantelor si din ce am auzit vorbindu-se in jur, majoritatea turistilor de aici erau de origine franceza. In Xania, de exemplu, e plin de nordici, norvegieni si suedezi.

Mi-a placut foarte mult portul de aici. Multe ambarcatiuni din toate colturile Europei. Am pierdut cateva ore bune admirand si plimbandu-ma prin acest minunat oras. Din pacate se inserase si a trebuit sa plecam spre locul de cazare situat la cativa chilometri distanta, inspre Est.

Post a comment

Leave a Reply