• home
  • photo
  • about
  • about

Theodoru Island

Filed Under (Blog) by Lucian Prejbeanu on 11-11-2008

*

Insula Theodoru sau mai bine spus insula caprelor. De ce Insula Caprelor? Pentru ca aceasta insula a fost declarata rezervatie naturala si pe ea acum locuiesc cateva zeci de capre salbatice Cretane, fara a fi deranjate de oameni. Singurele persoane care pot pasi pe insula sunt cei care se ocupa de ingrijirea acestora, in special de adaparea lor. Apa dulce este pompata direct de pe insula mare, printr-o conducta subacvatica. Inainte sa se realizeze aceasta conducta, in fiecare seara era adusa apa cu un vaporas. In rest, caprele au tot ce le trebuie aici.

Apele din jurul insulei sunt extraordinar de limpezi iar distanta relativ mica de fata de insula Creta o face o atractie importanta pentru amatorii de snorkeling care vin aici cu canoele, hidrobicicletele sau chiar inotand.

In imediata apropiere a insulei se afla epava unui avion german picat in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

In perioada venetiana a Cretei, pe insula era construit un turn care semnaliza toti locuitorii Cretei de apropierea piratilor din timp, acestia avand timp sa se pregateasca.

Ca si suprafata, este destul de mare, lucru foarte bun pentru capre pentru ca le ofera un teritoriu larg unde se simt exact ca in salbaticie, nefiind deranjate decat de barcile cu turisti care se apropie de insula insa relieful acesteia (este foarte inalta iar marginile sunt abrupte) le confera un avantaj considerabil, fiind deranjate foarte putin de catre aceste barci.

Am ramas impresionat de 2 lucruri aici: apa extraordinar de limpede si un cocalar autohton cu o barca de viteza care asculta muzica la maxim in golful din partea de sud a insulei. Se pare ca specia Cocalarus Cocalarus e raspandita peste tot pe planeta.

Cateva poze:

** ** *

Post a comment

Leave a Reply