• home
  • photo
  • about
  • about

Ponta si Basescu sau elevul prins cu lectia neinvatata de catre profesor.

Filed Under (Politica) by Lucian Prejbeanu on 15-07-2014

Pentru ca toata presa centrala e plina de articole legate de subiectul de ieri si anume intalnirea dintre prim ministru si ministrul de finante pe de-o parte si presedintele Romaniei pe cealalta parte a baricadei, o sa-mi dau si eu cu parerea expunand exact ce am vazut eu si ce concluzii am tras dar si ce cred eu ca a concluzionat majoritatea cetatenilor acestei tari.

Asadar, s-au intalnit niste oameni din conducerea acestei tari sa discute despre o lege votata de catre Parlament. Dupa discutie, primul ministru declara ca presedintele tarii a fost badaran si nepregatit. Atentie la aceste doua cuvinte, mai ales ultimul: NEPREGATIT!

Presedintele a iesit la declaratii spunand ca discutia a avut un alt sens si ca va demonstra asta trimitand inregistrarea video integrala a discutiei. Si asta a si facut.

Am avut curiozitatea si rabdarea sa vad integistrarea. Pe tot parcursul ei mi s-a parut ca Basescu detine controlul, ca este bine pregatit, ca atunci cand are lacune asupra unor cifre isi intreaba consilierii care sunt extrem de bine pregatiti!

De fapt toata scena mi-a amintit de liceu si scoala generala cand eram prins cu lectia neinvatata si, distrandu-se oarecum, prifesorul incerca sa-mi extraga raspunsurile corecte pe care evident nu le cunosteam pentru ca nu ma pregatisem. Aceleasi fastaceli, aceleasi priviri catre colegi, poate poate primesc un ajutor de acolo, aceleasi raspunsuri pe langa subiect si incercari de mutare a discutiei catre alt plan unde eram mai bine pregatit. Sa ai langa tine ca prim ministru chiar pe ministrul de finante care cauta cu disperare din priviri un ajutor din partea ta pe domeniul la care ar trebui sa fie expert, cand spui ca ai un studiu deja facut legat de impactul bugetar si cand ti-l cere Presedintele sa spui ca “lucram la asta”, cand tabara adversa e doxa de carte si iti face niste calcule banale iar tu te uiti ca vitelul la poarta noua dar mai ales cand iesi dintr-o discutie unde ai fost facut praf si declari ca cel care te-a umilit prin pregatire si argumente a fost badaran si NEPREGATIT, cu scuzele de rigoare o spun dar esti de-a dreptul NESIMTIT!

Dar exact reactia asta o aveam in liceu sau scoala generala dupa ce eram prins cu lectia neinvatata: ieseam in curtea scolii ca un cocos cu penele infoiate si atacam profesorul care, acum realizez, din mila, dintr-o incercare disperata sa-mi dea o nota de trecere, incerca sa obtina de la mine raspunsuri corecte, argumente valide. O asemenea persoana care nu a trecut de mentalitatea adolescentei din punct de vedere al comportamentului nu are ce sa caute intr-un post de conducere! Si nu ma refer la conducerea unei tari ci nici la conducerea unei fabricute! Ponta este slab pregatit, este inconjurat de oportunisti care au stiut cand si ce posterioare sa pupe si acum sunt rasplatiti pentru asta cu posturi nemeritate pentru care nu au nicio calificare sau pregatire. Iar acesti oameni conduc Romania.

Asta e parerea mea despre episodul de ieri. Asta am vazut, asta am concluzionat. Din pacate majoritatea cetatenilor cu drept de vot o sa concluzioneze altceva. Iar asta e verificat de mine chiar mergand pe strada si ascultand diverse discutii printre cetateni. Concluzia majoritatii este: “saracu Victor, ce i-a facut nesimtitul ala de Basescu, ai vazut cum s-a comportat. El vrea sa ne dea noua niste bani din ce a reusit sa stranga pentru ca nu mai e Udrea sa-i fure si Basescu nu-l lasa”

 

Uniunea Europeana. Romania. 2014.

Comments:

(1) Comment for the first post!

Post a comment

Leave a Reply