• home
  • photo
  • about
  • about

Remedii naturiste: bullshit sau pe bune?

Filed Under ('Bout me) by Lucian Prejbeanu on 02-01-2015

Am o mare fobie fata de medicamente si medici si ajung pe mana loc doar atunci cand e absolut necesar. Cum a fost de data aceasta: cu 2 zile inainte de sfarsitul anului am facut o viroza respiratorie de zile mari, dureri in gat, nu puteam sa inghit nici macar apa, nu puteam sa respir avand nasul infundat. Asa ca am dat fuga la farmacie si am cheltuit o poala de bani pe: teraflu, bioparox, strepsils, tantum verde, propolis cu vitamina C, tablete efervescente cu zinc, decasept. Pana aseara (3 zile) nicio ameliorare, dimpotriva, durerile erau de-a dreptul ingrozitoare!

Ieri am cautat pe internet “leacuri babesti” si mai peste tot am gasit cateva lucruri bune pentru asta si am decis sa fac un cocktail din toate: miere, lamaie si tuica! Desi suna bine va avertizez: gustul e oribil!

Asadar am pus intr-o ceasca doua linguri de miere pe care am incalzit-o, zeama de la o lamaie si cam 30 ml de tuica. Am baut amestecul asta si aproape instant m-am simtit mai bine. Dupa ce l-am luat a doua oara (cam la 6-7 ore distanta) lucrurile deja erau clare: e nemaipomenit! La al treilea tratament deja durerile au disparut aproape complet, cred ca o sa mai iau o singura data diseara si gata.

Deci daca va doare gatul, sunteti racit si vreti sa scapati repede, amestecati miere cu lamaie, tuica si daca aveti, scortisoara!

Din punctul meu de vedere industria farmaceutica a luat o amploare nejustificata in ultimii ani, luam prea multe medicamente si le luam degeaba. Ganditi-va acum 20 ani cate farmacii erau in Craiova la o populatie aproximativ la fel si daca erau de ajuns si apoi ganditi-va cate sunt acum. Oamenii s-au tratat de mii de ani cu plante, fructe si alte dracovenii, acum avem nevoie de zeci de medicamente la care dezvoltam toleranta si nu ne mai ajuta si trebuie sa luam alte medicamente mai puternice, mai scumpe.

Post a comment

Leave a Reply